چاپ     ارسال به دوست

مقاله دکتر مصباح درنشریه Results in Chemistry, 2023 منتشر گردید.

 

دکتر عبدالوحید مصباح استادیار پژوهشکده توسعه فرایندهای شیمیایی پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران به اتفاق دانشجوی فارغ التحصیل خود آقای دکتر شهریار شریفی اقدام به تهیه مقاله ای با عنوان:  یک آزین دوتایی نامتقارن جدید بر پایه فروسن به عنوان یک حسگر شیمیایی چند کاناله برای تشخیص یون های مس Cu2+   (A new unsymmetrical ferrocene-based double azine as a multichannel chemosensor for the detection of Cu2+ ions) نمود که این مقاله درنشریه  Results in Chemistry, 2023 منتشر گردید.

   

ضمن سپاس از همت والای دکتر مصباح و دانشجوی پرتلاش ایشان که اسفند ماه سال گذشته از رساله  دکترای خود با عنوان (سنتز و شناسایی لیگاندهای شیف باز و مشتقات آمینوبوران جدید بر پایه فروسن) در حضور استاد راهنما (جناب آقای دکتر مصباح) و هیأت داوران دفاع کرد و این هیأت با افتخار دانشنامه دکتری با معدل 19/41 در رشته شیمی معدنی را به ایشان اعطاء نمود.

با عرض تبریک به آقای دکتر مصباح و دکتر شریفی در تهیه و چاپ این مقاله که برگ زرین دیگری بر کارنامه افتخارات علمی پژوهشگاه می باشد آمده است: سنتز لیگاند چهار دندانه 4،1- بیس((فروسینلیدن هیدرازونو) متیل) بنزن (L) به عنوان یک ترکیب آزین دوتایی (دابل آزین) نامتقارن از طریق روشی ساده و مقرون به صرفه  گزارش شده است. لیگاند (L) با استفاده از روش های طیف سنجی 1H-NMR، 13C-NMR و FT-IR و تکنیک LC-ESI-MS به طور کامل شناسایی شد. در ادامه این پروژه تحقیقاتی، تغییر رنگ کاملا واضح محلول (L) از زرد- نارنجی به بی رنگ با افزودن یک اکی والان از محلول آبی یون های مس +Cu2  مشاهده شد. بر اساس طیف‌های UV–vis و فلورسانس، ولتامتری چرخه‌ای (CV) و ولتامتری رفت و برگشتی خطی (LSV) ترکیب (L) یک حسگر شیمیایی چند کاناله عالی برای تشخیص یون‌های مس  +Cu2 با گزینش پذیری بالا نسبت به بسیاری از یون های فلزی دیگر است. حد تشخیص محاسبه شده (LOD) حاصل از تیتراسیون فلورسانس و  LSV   از ترکیب  (L) با یون های مس +Cu2 به ترتیب 4.2×10-6 M و 1.78×10-5 M بود.

                                           فایل مقاله


دوشنبه ١٧ مهر ١٤٠٢ / شماره : ٤٢٨ /  تعداد نمایش :584